We Create Events!

Serviciile și produsele noastre sunt concepute cu sprijinul parteneriatului coordonat de Austromed Holding srl, în cadrul proiectului „Antreprenor de viitor”. Întreprinderea noastră a beneficiat de finanțare prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 – România Start-Up Plus

Despre noi

Dragi citiori,

 

MMaramuresul, vatra de cultura si civilizatie care si-a daltuit in lemn istoria, este locul unde traditiile, portul si arta populara se pastreaza ca nicaieri altundeva in Romania.

AMaramuresul este un imens muzeu in aer liber, iar viata de zi cu zi a satului maramuresan este o adevarata intoarcere in timp. Satele vechi,bisericile de lemn,mestesugurile populare si traditiile bine conservate de mii de ani, sunt dovezi de necontestat, ale existentei neamului românesc pe aceste meleaguri! !

RMaramuresul,locul unui testament al traditionalului,al unei ere romantice a simplitatii si a valorilor morale,a bunului simt si a smereniei fata de semeni si fata de Dumnezeu,despre care astazi doar citim sau auzim de la bunicii nostrii,pasiunea pentru locurile de suflet din Taramul Traditiilor,traditii stramosesti,o bogata mostenire culturala si spirituala,imbogatind istoria cu obiceiuri,veselie si culoare!

AMaramuresul,”locul”unde biserica este in continuare sufletul satului,unde vecinii se cunosc unii cu altii si se ajuta intre ei,taramul sarbatorilor crestine “tinute” cu sfintenie,unde timpul nu este masurat in luni,zile sau ore,ci in vremea semanatului,a Postului Mare si a Sfintelor Pasti,a Sanzaienelor,a cositului si a Sarbatorii Sfintei Marii,a recoltei si a pregatirilor pentru Craciun !Atunci cand isi termina lucrul,maramuresenii sarbatoresc cu toata insufletirea! Isi pleaca smeriti capul pentru rugaciune,dar stiu ca nimeni altii sa se bucure de joc,de horit si de locurile in care s-au nascut,cu strigaturi si tropotite, pe cantece pline de ritm si veselie !

MMaramuresul, spiritul valorificarii bogatelor traditii folclorice,pastrate din generatie Ón generatie intr-o forma nealterata pana in zilele noastre!
Daca ai norocul sa participi la o petrecere de maramureseni,intr-un decor rustic,specific Maramuresului,vei avea senzatia ca timpul s-a oprit in loc, ca traiesti intr-o alta era demult apusa,era traco-getilor,a Dacilor Liberi; te vei bucura de frumusetea portului popular, plin de viata si culoare,a horelor si a cantecelor autentice,de frumusetea si originalitatea dansului si tropotitelor pline de ritm si vitalitate,cu strigaturi si bunadispozitie,de veselie specifica maramuresenilor !

U’In acest context,noi incercam sa va aducem mai aproape de muzica,portul si traditiile maramuresenilor !

Play melodii morosenesti - grupul Iza